НА КІРОВОГРАДЩИНІ РІВЕНЬ ЗАХВОРЮВАНОСТІ НА ПНЕВМОНІЮ ЗРІС УДВІЧІ

– Збільшення кількості хворих на пневмонію фіксується не в усіх районах області, – зазначив Анатолій Іванович. – Зокрема, рівень почав підвищуватися спочатку в Голованівському, потім у Новоархангельсокому, Компаніївському, Долинському районах та в Олександрії, трохи зріс він і в Гайвороні. Серед вірогідних причин такої тенденції – ускладнення після перенесеного взимку грипу, переохолодження, різкий перепад температур.

За словами Анатолія Гатича, всі випадки пневмонії протікають у легкій формі, отримуючи необхідну антибактеріальну терапію, хворий одужує протягом 7-12 днів. Смертельних випадків не зафіксовано. Випадки ж захворюваності, які реєструються, в основному не пов’язані один з одним, що свідчить про відсутність факторів, які сприяють епідемії. Хворіють представники різних вікових категорій, але переважно працездатного віку. Анатолій Гатич також запевнив, що всі лікувальні установи забезпечені всіма необхідними препаратами, їх вистачить навіть, якщо виникне епідемія. Головний терапевт області порадив також жителям Кіровоградщини більше уваги приділяти своєму імунітету, уникати контактів з хворими, дотримуватися правил особистої гігієни, раціонально харчуватися, загартовуватися.

Щодо захворюваності на гострі кишкові інфекції в області головний інфекціоніст управління охорони здоров’я облдержадмі- ністрації Віктор Мандзій повідомив, що ситуація відповідає рівню минулого року. Винятком є невелике зростання показників захворюваності на сальмонельоз. За його інформацією, влітку цього року із підозрою на ботулізм до лікарень потрапили жителі Олександрійського району та міста Світловодська. Як виявилося, в одному випадку збудник захворювання був у тушкованому м’ясі домашнього приготування, в іншому – в копченій рибині. Лікар наголосив, що зараз шанси отруїтися дуже високі, адже в умовах неймовірної спеки харчі починають швидко псуватися. Тому слід приділяти особливу увагу термічній обробці продуктів, дотриманню умов їх зберігання та обов’язково перед вживанням їжі мити руки.

Головний кардіолог управління охорони здоров’я облдержадміністрації Людмила Кизима поінформувала про вплив спеки на серцево-судинну систему людини та заходи щодо його зменшення. Вона зазначила, що спека є додатковим навантаженням на організм людини, внаслідок якого відбувається зниження тонусу судин, зниження або підвищення артеріального тиску, зневоднення, і, як результат, втрачаються солі, що підтримують тонус серцевих м’язів, загустіває кров, що посилює ризик утворення тромбів.

Тому Людмила Кизима наполегливо радить у цей період особливо уважно поставитися до свого організму – пити багато води, дотримуватися методів охолодження, не вживати жирну їжу, натомість збагатити свій раціон фруктами та овочами. Людям, із серцево-судинними захворюваннями, необхідно завжди обов’язково мати при собі відповідні медикаменти.

Читайте також

Найпопулярніше
Грабував пенсіонерів
»Мак−2014»
Із 37 соціальних проектів виконано 36
Актуальне
Витоки насильства над дітьми, що замовчується церквою: архієпископ Кентербері оголосив про свою відставку.
Дуда роз'яснив, в яких обставинах Україна могла б отримати МіГ-29 від Польщі.
Дієтологи визначили оптимальний сніданок для тих, хто хоче скинути зайві кілограми: він відрізняється для чоловіків та жінок.
Теги