За словами фахівців, користь картоплі величезна, оскільки у ній міститься життєво важлива для людини аскорбінова кислота (вітамін С).
Окрім вітаміну С, картопля містить необхідні для людини вітаміни В6, В2 та В3.
Завдяки картоплі наш щоденний раціон збагачується не лише вітамінами, а й мінералами. Приблизно 70 відсотків усіх мінеральних речовин, які є в картоплі, припадають на солі калію, вони необхідні людині для того, щоб вивести з організму зайву рідину та сіль. Завдяки солям калію обмін речовин підтримується у нормі
Корисні властивості картоплі вже тривалий час використовуються лікарями. Так, з допомогою сирого картопляного соку можна покращити стан хворих, які страждають на гастрит, виразкову хворобу шлунка та дванадцятипалої кишки.
У картоплі містяться такі елементи, як фосфор, залізо, йод, магній, натрій, кальцій, мідь, марганець, цинк, кобальт, нікель, бор тощо.
Картопля має велику поживну цінність. В ній багато крохмалю, який, перетравлюючись, перетворюється на глюкозу. В процесі окису глюкози виділяється енергія, яка додає людині життєвих сил.
Білки картоплі визнані найбільш повноцінними серед усіх рослинних білків: вони забезпечують організм 14 з 20 амінокислот, які необхідні для його нормального функціонування. Картопля містить незамінні амінокислоти.
У картоплі на 100 г продукту – 83 ккал.