Діти, які відпочивають зараз у літніх таборах при навчальних закладах Кропивницького, мають харчуватися виключно свіжими і якісними продуктами. Жорсткий контроль за цим повинні забезпечити управління освіти міської ради, керівники шкіл. Таке завдання перед ними поставив міський голова Андрій Райкович на апаратній нараді у понеділок.
– Я не сумніваюся, що педагоги організують цікаве і змістовне дозвілля для школярів, – підкреслив міський голова. – Але особливу увагу слід приділити якості харчування та безпеці дітей. Ніяких продуктів з ринків сумнівного походження! Ви чуєте інформацію про те, що в різних регіонах трапляються отруєння їжею, навіть смертельні. Ми цього не можемо допустити.
Андрій Райкович звернув також увагу на те, що минулого тижня в деяких засобах масової інформації з’явилася інформація від моніторингового центру голови ОДА про використання в школах Кропивницього продуктів із простроченим терміном зберігання.
– Хто дозволив годувати дітей такими продуктами? Яка школа? – поставив заппитання кепрівнику управління освіти міської ради Андрій Райкович. – Я особисто відвідую харчоблоки в школах і дитсадках. Ми ставимося до цього дуже принципово, вся продукція доставляється свіжою. Тож звідки така інформація?
Начальник управління освіти Лариса Костенко пояснила, що рейдові перевірки якості харчування в школах проводять управління і санепідслужби постійно за дорученням міського голови. І ще у лютому в ЗОШ № 26 виявили яйця, термін придатності яких мав закінчитись за два дні. Яйця ще можна було вживати, проте їх конфіскували перевіряючі. А інформація, подана в газетах, – недостовірна. Андрій Райкович доручив спеціалістам і надалі моніторити, як харчуються діти в школах та садках – їжа має бути тільки свіжою, якісною, корисною та від виробника, який заслуговує на довіру.