Епідситуація у Кіровограді стабільна

– За підсумками першого півріччя нинішнього року, порівняно з відповідним періодом минулого, рівень захворюваності на інфекційні недуги збільшився на двадцять відсотків, однак це – з урахуванням епідемії ГРВІ та грипу, яку ми пережили взимку, - підкреслив Іван Іванович. – Загалом же, рівень захворюваності знизився за 14-ма нозологіями – так, менше реєструвалося випадків сальмонельозу, гепатитів А, В та С, кашлюку, краснухи, епідпаротиту, дизентерії. Разом з тим дещо збільшилася кількість випадків вітряної віспи.

Однак заспокоюватися Іван Касьяненко не радить – все ж у спеку ризик отруїтися або «підхопити» інфекцію вищий, ніж весною чи восени. Не варто, зокрема, забувати про правила гігієни, про те, що не можна купувати продукти харчування на стихійних ринках, з рук, вживати ті продукти, термін придатності яких уже закінчився. Уникайте протягів, не переохолоджуйтеся під кондиціонером. А ще, аби легше переносити спеку, Іван Іванович рекомендує вживати щодоби не менше трьох літрів рідини, носити світлий одяг з натуральної тканини, не виходити на вулицю без легкого головного убору та уникати прямих сонячних променів, особливо вдень.

Читайте також