За умов належного зберігання, хліб здатен залишатися свіжим близько 3-5 днів.
Першим показником того, що хліб свіжий, є його текстура. Коли хліб черствіє, він стає сухим. Поки немає цвілі, хліб безпечний для вживання, хоча він може бути не зовсім приємним на смак, пише Express.
Для того щоб правильно зберігати продукт, Софі Кері, менеджерка з розвитку пекарні, поділилася своїми рекомендаціями з виданням. В першу чергу, вона звернула увагу на те, що існують місця, де категорично заборонено зберігати хліб.
"Хліб ніколи не слід зберігати в холодильнику. Хоча більш низька температура в холодильнику справді уповільнює появу цвілі, умови охолодження прискорять черствіння хлібини, що зробить її непридатною для їжі набагато раніше, ніж вона може запліснявіти. Це пов'язано з тим, що крохмаль, присутній у хлібі, повторно кристалізується, коли він охолоджується", - каже експертка.
Замість цього жінкам рекомендують заморожувати хліб, але для досягнення найкращого результату слід обгорнути його двічі в харчову плівку, а після цього ще й покрити шаром фольги.
"Це убезпечить хліб від псування в морозильній камері та сприятиме збереженню його свіжості."
Прекрасний метод, щоб розморозити хліб, полягає в тому, щоб залишити його при кімнатній температурі. Після цього варто злегка зволожити його водою і поставити в розігріту до 180 градусів Цельсія духовку на 10 хвилин. Це не тільки наповнить ваш дім приємним ароматом, але й зробить хліб таким же свіжим, як у день покупки.
Хліб, який не зберігається в морозильній камері, варто зберігати в герметичній хлібниці, а не у пластиковому пакеті, який затримує вологу, створюючи середовище, що сприяє розвитку цвілі.
"Зберігати хліб свіжим означає зберігати його у прохолодному середовищі, подалі від прямих сонячних променів і шкідників. Зберігання хлібини в добре загорнутій та герметичній ємності запобігає розмноженню цвілі, а стабільна температура та вологість запобігає черствінню продукту", - каже експертка.
Вона зазначила, що за умови належного зберігання хліб може залишатися свіжим близько 3-5 днів.
Британський кухар Пол Голлівуд вказав на серйозну помилку, пов'язану із зберіганням хліба. Він зазначив, що тримання цього продукту в холодильнику може значно прискорити процес його черствіння, в три рази, оскільки це викликає втрату вологи з буханця.
Експерт радить тим, хто прагне знайти найкраще місце для зберігання хліба, уникати розташування поруч з джерелами тепла, як-от плита чи холодильник. Замість цього рекомендується вибирати темні та прохолодні куточки на кухні або в коморі.
#Їжа #Температура #Вода #Теплова енергія #Кнопка #Хліб #Голлівуд, Лос-Анджелес #Пліснява #Холодильник #Волога #Кристалізація #Крохмаль #Пекарня #Аромат #Кімнатна температура #Випаровування #Вологість #За Цельсієм