Як зберегти банани жовтими більше ніж два тижні?

Кожен з нас хоча б раз у житті купував банани "із запасом". Однак, ці фрукти часто вдома починають псуватися і чорніти. Не лише зовнішній вигляд продуктів стає непривабливим, вони також змінюють свої смакові властивості. Як зберігати банани вдома правильно, читайте в матеріалі ТСН.ua.

Експерт із гігієни харчових продуктів Таш Блайт розповів виданню Express, що існують способи зберігання бананів, які допоможуть їм залишатися свіжими та жовтими понад два тижні.

Чому банани з часом набувають чорного кольору?

Поява чорних плям на шкірці бананів не є ані проблемою, ані захворюванням. Ці зміни є частиною природного процесу дозрівання фруктів. Плями формуються, коли крохмаль у шкірці починає розкладатися, внаслідок чого утворюється сахароза.

Дивно, але для людини процес окислення не тільки не є шкідливим, а навпаки, може бути корисним. У цей період у м'якоті банана накопичується найбільша кількість корисних елементів, а також поліпшується процес їх засвоєння.

Проте, часто виникає бажання, щоб фрукти залишалися свіжими якомога довше, аби потім не доводилося їх викидати.

Як правильно зберігати банани, щоб уникнути їх потемніння?

Важливо дотримуватися кількох рекомендацій при зберіганні бананів:

Є ще один важливий аспект: якщо ви повісите пучок бананів на мотузці і залишите їх у прохолодному темному місці, вони можуть залишатися свіжими до 16 днів. Плануєте зберігати банани в холодильнику? Перед цим обгорніть їх у паперовий пакет. Це допоможе уникнути надмірної вологості, завдяки чому вони збережуть свій жовтий колір протягом 10 днів.

#Їжа #Кнопка #Холодильник #Волога #Муса (рід) #Сахароза

Читайте також