Приготування тіста з використанням дріжджів вимагає обов'язкового використання лише свіжих інгредієнтів. Як визначити якість дріжджів, дізнайтеся з матеріалів ТСН.ua.
По-перше, високоякісний продукт має свій унікальний аромат. Він досить приємний і супроводжується легким відтінком кислинки.
Проте, якщо ви не в змозі оцінити якість продукту за його ароматом, слід застосувати ще один ефективний метод.
Необхідно заздалегідь підготувати невелику кількість опари, використовуючи дріжджі, які ви плануєте використовувати для випічки. Як тільки опара буде готова, накрийте її шаром борошна і залиште в теплому місці, поки вона не підніметься. Перші результати ви побачите вже через 30 хвилин.
Зверніть увагу на борошно в опарі: якщо на ньому з'явилися тріщини, це означає, що дріжджі відмінної якості. У такому випадку ви можете сміливо використовувати більше інгредієнтів для приготування тіста для випічки.
А ось якщо тріщин немає, це означає, що перед вами продукт поганої якості і не свіжий. Краще не готувати з них випічку, а використати для інших цілей. Наприклад, з дріжджів можна приготувати чудове добриво для деяких видів рослин та городини.
Не вистачає часу для приготування опари та очікування, поки вона підросте? Є інший легкий метод: просто розчиніть дріжджі, які плануєте перевірити, у тепленькій воді, додавши кілька ложок цукру. Дайте постояти 20 хвилин. Якщо на поверхні дріжджів з'явиться пишна піна, це свідчить про те, що вони активно працюють, і їх можна сміливо використовувати для замісу тіста.
#Овочевий #Завод #Цукор #Борошно #Тісто #Аромат #Дріжджі. #Запах. #Випічка