
Паска - головний атрибут на столі під час великодніх свят. Зараз існує безліч рецептів, на будь-який смак. Не секрет, що багато людей досі з'їдають лише верхівку цієї випічки, покриту глазурʼю, оскільки вважають це найсмачнішою частиною паски. Однак українська співачка Оля Полякова поділилася своїм рецептом, який, як вона каже, змусить вас полюбити не лише верхівку паски.
На своєму каналі на YouTube зірка поділилася відео, в якому докладно розкриває секрети приготування пасок. Вона зазначила, що займається цим уже понад десять років, і для неї випікання пасок стало особливим ритуалом на Великдень. Вона впевнена, що її рецепт не лише прикрасить великодній кошик, а й принесе задоволення всій родині, а також стане настільки популярним у гостей, що вони неодмінно попросять його повторити наступного року.
Роками вона удосконалювала технологію приготувати, щоб нарешті отримати найпухкішу, найсолодшу та найніжнішу паску. Її рецепт розрахований на 1,5 кг паски.
"Цей рецепт паски зі мною вже багато років. Я його удосконалювала протягом 10 років, ліпила з любов'ю, терпінням і дріжджами! Тому не могла знов не поділитись їм з вами, дорогенькі", - написала виконавиця під відео.
Щоб підготувати опару, об'єднайте молоко з борошном і дріжджами. Полякова звертає увагу: чим вищий вміст білка у борошні, тим якіснішою вийде паска. Крім того, до опари варто додати чайну ложечку цукру та добре все перемішати. Залиште суміш у теплому і темному місці на півгодини.
Для тіста відділіть білки від жовтків з дев'яти яєць. Змішайте у кухонному комбайні дев'ять жовтків та ще дев'ять яєць, та цукор. Перемішуйте продукти поки не вийде висока піна. Натріть до цієї маси цедру з двох апельсинів і вичавте з них трохи соку. Післ цього все це перемішайте з опарою, додаючи борошно.
Окремо замочіть родзинки у воді або коньяку на одну годину. Пізніше додайте у тісто маленькими шматками вершкове масло, трохи ванілі і родзинки. Відставте тісто на 20 хвилин, після чого вимішуйте його ще 10-15 хвилин. Згодом йому потрібно ще 30 хвилин, щоб "піднятися".
Розділіть тісто на невеликі кульки і помістіть їх у форми. За рекомендацією артистки, формуючи ці шматочки, залишайте 1/3 об'єму форми вільним. Накрийте паски рушниками і дайте їм постояти ще 30 хвилин.
Для випікання пасок розігрійте духову шафу на 190 градусів і поставте випікатися на 15 хвилин. Після цього знизьте температуру до 170 градусів.
"Не відкривайте духовку протягом перших 30 хвилин! Для маленьких пасок вистачить 30 хвилин випікання, а великі можна залишити трохи довше, періодично перевіряючи готовність," - зазначила Полякова.
Для приготування глазурі використайте дев'ять охолоджених яєчних білків, які потрібно змішати з цукром і добре збити до утворення пінної консистенції. Завершальним етапом стане декорування ваших пасок. Нанесіть глазур на ще теплу випічку та прикрасьте її посипкою або іншим декоративним елементом.
Нагадаємо, раніше чоловік Дорофєєвої показав легкий рецепт паски з шоколадом. Міша продемонстрував, як навіть в домашніх умовах приготувати смачну та незвичайну випічку, яка здивує ваших рідних. Для її приготування вам знадобиться три години, а за складністю цей рецепт автор оцінив у три бали з п'яти.
УНІАН також ділився рецептом сирної паски. Ця випічка має три різні варіанти: класичний рецепт, варіант, запечений у духовці, а також оригінальний смак "три шоколади".
#Українське незалежне інформаційне агентство #Ритуал #Цукор #Яйце #Борошно #Тісто #Кнопка #Рушник #Молоко #Медичний рецепт #Масло вершкове #Жовток #Великдень #Дріжджі. #Випічка #Ложка. #Цитрусові × sinensis #Смужки (хліб) #Кухонна плита #Ізюм