Три ключові продукти, які необхідно включити до ранкового харчування учня.

Сніданок має суттєвий вплив на здатність школяра зосереджуватись, запам'ятовувати інформацію та підтримувати позитивний настрій протягом усього дня.

Правильно підібраний ранковий раціон допомагає дитині краще засвоювати нову інформацію та підтримує імунітет. Дієтологи назвали продукти, які обов'язково мають бути у тарілці школяра, щоб день розпочався з користю та гарним настроєм.

Правильний та корисний для роботи мозку сніданок школярів повинен включати три інгредієнти: яйця, хліб із грубими волокнами та шпинат.

Яйце є одним із чемпіонів за змістом попередника ацетилхоліну - холіну. Завдяки цій незамінній молекулі мозок людини вчасно отримує інформацію, у результаті працює набагато краще.

Разом із яйцем лікар порадив вживати хліб із грубими волокнами, у якому у великій кількості містяться вуглеводи та клітковина, оскільки глюкоза також впливає на працездатність мозку та покращує розумові процеси. Неперетравне волокно допомагає мікробіоті, тобто нашим позитивним мікробам, виробляти серотонін - речовину радості та задоволення. 80 відсотків серотоніну виробляється у кишківнику, коли мікроби поїдають грубе волокно.

ОГЛЯДАЙТЕ ТАКОЖ: П’ять апетитних варіантів сніданку для учнів, від яких неможливо відмовитися.

Шпинат є чемпіоном із вмісту вітаміну К. Вітамін К - один із основних вітамінів, що беруть участь у згортанні крові. Але у сніданку школяра в нього інша роль. Існують ферменти, які посилюють та покращують певні біохімічні реакції. Так от є так званий вітамін К-залежний фермент, який необхідний для правильного формування оболонки нервового волокна. Завдяки цьому імпульс швидше доходить до мозку людини.

#Ферменти #Яйце #Дієтолог #Хліб #Мозок #Сніданок #Вітамін К #Кишечник #Харчові волокна #Імунітет (медицина) #Вітамін #Працездатність людини #Холін #Мікроорганізми #Шпинат #Молекула #Серотонін #Ацетилхолін #Коагуляція #Людський мозок

Читайте також