РБК-Україна (проєкт Styler) ділиться інформацією про приготування таратуту, посилаючись на кулінарний YouTube-канал "Кулінарні витівки".
Для того, щоб приготувати таратуту з вареного буряка, необхідні ці продукти
Щоб приготувати таратуту, спершу потрібно відварити буряк. Для цього буряк потрібно ретельно промити, адже для таратути потрібно буде використати відвар з коренеплоду. Також могли використовувати не лише буряковий відвар, а й квас.
Спочатку очистіть коренеплід від шкірки, а потім наріжте його тонкими кружальцями завтовшки 2 мм. Помістіть буряк у каструлю та залийте його водою, щоб він повністю покрився рідиною.
Як приготувати буряк для таратути (скріншот / Кулінарні експерименти)
Розмістіть посуд на вогні, а поки займіться підготовкою інших складників. Огірки слід нарізати на кружечки завтовшки 1-2 мм, не забувши спочатку відрізати їх кінці.
Як підготувати огірки для таратути (скріншот / Кулінарні ідеї)
Помістіть огірки в глибоку тарілку і наріжте цибулю. Цибулю слід очистити та нарізати на кільця, півкільця або смужки. Вибраний спосіб нарізки не вплине на смакові характеристики страви.
Витягніть буряк шумівкою та перекладіть в миску. Коли коренеплід охолоне, додайте нарізання огірки, цибулю та хрін.
Щоб досягти ідеального балансу смаку і текстури, використовують розсіл і відвар з буряків. Саме пропорції цих двох компонентів визначають, чи стане таратута салатом, або ж її можна буде вживати як першу страву.
Після цього страву слід накрити тарілкою або харчовою плівкою і залишити в холодильнику приблизно на 24 години.
#Овочевий #Allium #Кнопка #Квас #Огірок #Холодильник #Буряк #Коренеплід #Бета (рослина) #Відвар #Посуд #Приготування їжі #Armoracia #Салат