Новорічні м'ясні делікатеси 2025 року: чотири ексклюзивні рецепти для святкового столу

Ці рецепти неодмінно припадуть до смаку вашим близьким і вийдуть вдало з першої спроби.

Новий рік 2025 вже на порозі, і традиційно його святкують у колі родини, за щедро накритим столом. Уявити це свято без смачних м'ясних делікатесів просто неможливо. Якщо ви оберете правильний рецепт, він неодмінно вийде з першої спроби і принесе радість всім вашим близьким.

Ми підготували список найсмачніших м'ясних страв для святкування Нового року 2025, які отримали схвалення досвідчених кулінарів і гарантовано порадують вас своїм смаком.

Інгредієнти для основної страви:

Складові для фаршу:

Духовку заздалегідь увімкніть розігріватися до 180°. У фарш вмішайте яйце і сметану (для соковитості), додайте борошно й улюблені спеції. Перемішайте до однорідності. Деко вистеліть пергаментом для випічки. Сформуйте вологими руками великі кульки з фаршу і викладіть на деко.

У центрі кожної кульки створіть невелику ямку та помістіть туди по кільцю ананаса. З'єднайте твердий сир зі сметаною та гірчицею, потім нанесіть цю суміш на м'ясо. Якщо бажаєте, в цю новорічну страву замість ананасів можна додати гриби, помідори або картоплю. Запікайте гнізда протягом 30-40 хвилин.

Складові:

Наріжте курку на широкі та тонкі шматочки і відбийте їх молоточком з обох сторін. Приготуйте маринад, об'єднавши дрібно порубану зелень, подрібнений часник і дві ложки олії. Додайте спеції та трави за власним смаком, ретельно змастіть відбивні з усіх боків і дайте їм настоятися.

Для приготування начинки наріжте дрібно цибулю та гриби. На розігрітій сковороді з олією спершу обсмажте цибулю протягом 2-3 хвилин, а потім додайте гриби і готуйте ще 5 хвилин. Посоліть і поперчіть за смаком, а потім введіть сметану. Рекомендується використовувати жирну сметану, краще всього домашнього приготування.

У жароміцну форму для випікання викладіть філе. Зверху розкладіть кружечки помідорів і грибну начинку. Потім рясно посипте тертим сиром і випікайте в розігрітій до 180° 30-40 хвилин.

Складові:

Куряче м'ясо ретельно промийте і обітріть паперовими рушниками. Розріжте його вздовж грудної кістки. Перекладіть курку спинкою вгору і оббийте молотком, щоб зламати кістки та хрящі. Посипте курку спеціями і сіллю з обох сторін та дайте їй замаринуватися принаймні на годину.

На сковороді нагрійте олію і додайте нарізаний часник. Потім введіть томатний сік (або ж розведіть одну ложку томатної пасти у склянці води). Готуйте на слабкому вогні протягом трьох хвилин.

Розмістіть курча спиною вниз. Увімкніть середній вогонь і накрийте м'ясо кришкою, яка менша за діаметр сковороди. Зверху помістіть важкий предмет і обсмажуйте на середньому вогні протягом 15 хвилин. Після цього обережно переверніть курку і готуйте з іншого боку під вантажем ще 8 хвилин.

Складові:

Промийте м'ясо під проточною водою і обітріть його за допомогою паперових рушників. Зробіть глибокі поперечні надрізи та приправте сіллю і перцем. Цибулину наріжте тонкими півкільцями, а ягоди подрібніть у блендері разом з медом і столовою ложкою олії.

Викладіть шийку у форму для запікання. Вставте шматочки цибулини в розріжте і змастіть свинину з усіх боків ягідним пюре. Полийте зверху рештою олії та накрийте зверху фольгою. Запікайте шию 60 хвилин за 190°, потім зніміть фольгу і печіть ще 30 хвилин. Подавайте м'ясну страву на Новий рік із картоплею або легким салатом.

#Олія #Сир. #М'ясо #Яйце #Борошно #Новий рік #Allium #Сметана (молочний продукт) #Інгредієнт #Медичний рецепт #Сковорода #Помідор. #Трава. #Ложка. #Страва (їжа) #М'ясний фарш #Спайс #Деко #Ананас #Гірчиця (приправа)

Читайте також