РБК-Україна (проект Styler) ділиться інформацією про приготування фучок, посилаючись на кулінарний YouTube-канал "Кулінарні витівки".
Щоб приготувати ці смачні млинці в стилі лемківської кухні, вам знадобляться наступні інгредієнти:
Щоб приготувати фучки, необхідно в тісто внести квашену капусту. Спочатку капусту слід відтиснути від розсолу, а потім нарізати ножем на дрібні шматочки, адже в іншому випадку млинці можуть розпадатися.
Спочатку очистіть цибулю та наріжте її, після чого об'єднайте з капустою. Якщо капуста почне виділяти сік, не забудьте злили зайву рідину.
У віддільну посудину просійте борошно, щоб оладки з капустою виходили більш легкими й повітряними. До борошна внесіть соду і сіль. Для надання фухкам приємного аромату варто додати кмин та чорний мелений перець.
Вбийте яйця в борошно, а потім додайте молоко. Немає потреби попередньо підігрівати рідину. Добре перемішайте всі складники до отримання однорідної маси, щоб уникнути утворення грудочок.
Після цього введіть в рідке тісто квашену цибулю разом з капустою та ретельно перемішайте, щоб овочі рівномірно розподілилися в тісті. Розігрійте сковороду з олією та обсмажте фучки — для одного капустяного млинця в лемківському стилі знадобиться приблизно 1 столова ложка тіста.
Як готувати фучки (скриншот / Кулінарні витівки)
Фучки слід обсмажувати на помірному вогні по 2-3 хвилини з кожної сторони. Після цього перекладіть їх на паперовий рушник для видалення зайвого жиру. Цю страву, що належить до лемківської кухні, можна подавати так само, як деруни, з сметаною, до якої за бажанням можна додати зелень або часник для аромату.
#Олія #Яйце #Борошно #Сіль #Тісто #Allium #Сметана (молочний продукт) #Чорний перець #Інгредієнт #Молоко #Бліні. #Трава. #Приготування їжі #Брассіка #Оладі. #Сік. #Камін #Картопляні деруни