
Лосось більш калорійний, але також містить унікальні поживні речовини.
У рейтингах продуктів з високим вмістом білка лосось і куряче м'ясо займають лідируючі місця. Хоча обидва ці варіанти є чудовими для вашого харчування, існують суттєві відмінності в їхній поживній цінності, на які варто звернути увагу, зазначають експерти з харчування на порталі Today.com.
Що стосується вмісту білка, лосось і курка містять "практично однакову" кількість, каже зареєстрований дієтолог Наталі Ріццо, - близько 20 грамів білка на порцію. Це означає, що головна реальна відмінність - це жир. Водночас, пояснює Ріццо, хоча лосось жирніший за курячу грудку, "це хороший жир". Лосось містить тип корисної жирної кислоти, яка міститься тільки в морепродуктах.
Дорослим зазвичай слід прагнути отримувати від 20 до 40 грамів білка з кожним прийомом їжі. У 3 унціях лосося (90 грамів) ви отримаєте близько 23 грамів білка порівняно з 25 у тій самій кількості курячої грудки і 21 у курячих стегнах. Однак, якщо ви шукаєте найпісніше й найефективніше джерело білка для калорій, куряча грудка - це те, що вам потрібно.
У курячій грудці всього лише 3 грами жиру, з яких менше грама припадає на насичені жири. У той же час, лосось та темне м'ясо курки містять вищий рівень жиру, відповідно 5 і 7 грамів на порцію.
У лососі переважають корисні ненасичені жири, що робить його більш здоровим вибором в порівнянні з курячими стегнами.
Мононенасичені жири є ключовою частиною середземноморської дієти і пов'язані з корисним впливом на холестерин. А поліненасичені жири включають жирні кислоти омега-3 і омега-6, які пов'язані з великою користю для здоров'я серця і мозку.
Лосось - це один з небагатьох продуктів, що містять значну кількість вітаміну D. Крім того, у ньому присутній вітамін B12, який є важливим для нормальної роботи нервової системи та формування кров'яних клітин. Цей вітамін також грає ключову роль у профілактиці деяких форм анемії.
Як куряче філе, так і темне м'ясо курки надають організму важливі мінерали, такі як залізо, фосфор і цинк. Крім того, курка є джерелом вітаміну B12 та холіну, які відіграють ключову роль у розвитку мозку, покращенні настрою та пам'яті.
Лосось і курка - це продукти з високим вмістом білка, які можуть бути частиною здорового харчування. Лосось і темне м'ясо курки трохи жирніші та калорійніші, ніж куряча грудка. Але більша частина жиру в цих продуктах, особливо в лососі, вважається "хорошим жиром", який корисний для здоров'я серця і мозку.
Дієтичні настанови радять дорослим споживати щонайменше 8 унцій або дві порції риби, наприклад, лосося, на тиждень. Жирна риба, зокрема лосось, є важливим компонентом науково обґрунтованих середземноморських раціонів.
Якщо ваша дієта спрямована на максимізацію споживання білка при зниженні калорій, куряча грудка стане відмінним варіантом. Проте варто пам’ятати, що темне м'ясо курки або лосося має лише незначно більшу калорійність у порівнянні з курячою грудкою, а містяться в ньому жири не лише покращують смак, а й забезпечують корисні жирні кислоти.
Дієтологи раніше визначили п’ять видів риб, які є корисними для здоров’я серця.
#Їжа #Жир. #Організм #Поживна речовина #М'ясо #Дієта (харчування) #Риба #Серце #Дієтолог #Курка. #Мозок #Фосфор #Калорії #Анемія #Лосось #Холін #Омега-3 жирні кислоти #Жирні кислоти #Вітамін B12 #Морепродукти