Карпатські голубці в домашньому стилі: з квашеним капустом і грибами — рецепт, що приносить тепло та затишок.

Напевно, немає в Україні людини, яка б не любила їсти голубці. Це ситна страва, яку кожен із назв вперше скуштував ще у дитинстві.

Проте, якщо ви прагнете вразити своїх близьких, варто спробувати включити до цієї страви, на перший погляд, незвичні інгредієнти, які нададуть їй неповторного смаку та аромату.

Фудблогерка Мирослава Пекарюк представила свій унікальний рецепт голубців в карпатському стилі, які готуються з квашеної капусти, кукурудзяної крупи та сушених грибів. Цю смачну страву вона опублікувала на своїй Instagram-сторінці.

Заливаємо рис та сушені гриби гарячою водою і даємо їм настоятися. Тим часом натираємо моркву, а часник і цибулю дрібно нарізаємо.

На розігрітій сковороді обсмажуємо більшу частину цибулі до появи золотистого кольору, потім додаємо натерту моркву, приправляємо сіллю та перцем і продовжуємо тушкувати.

З грибів зливаємо рідину, дрібно нарізаємо їх і викладаємо на сковороду до моркви та цибулі, де все разом трохи тушкуємо.

Процес приготування розпочинається з того, що рис відціджуємо і поєднуємо його з підсмаженою сумішшю. Потім вводимо кукурудзяну крупу, яку заздалегідь можна замочити в гарячій воді. Додаємо залишок цибулі та подрібнений часник, приправляючи все паприкою, сіллю й перцем. Усе ретельно перемішуємо, потім вводимо одну ложку томатної пасти, знову все добре вимішуємо.

З квашеної капусти вибираємо листя (якщо капуста дуже квасна, попередньо промийте її холодною водою), а залишки капусти викладаємо на дно каструлі, в якій варитимемо голубці.

Для того щоб приготувати невеликі голубці, зрізаємо капустяне листя по середині, видаляємо жорстку частину з кожного листа (як показано у відео). Потім кладемо начинку (близько чайної ложки), загортаємо голубці і укладаємо їх щільно один до одного в каструлі, формуючи кілька шарів.

У ємність з водою вливаємо томатну пасту, підсипаємо сіль та чебрець, ретельно перемішуємо до отримання однорідної маси, після чого заливаємо цим соусом голубці, що знаходяться в каструлі.

Додаємо в каструлю трохи води, щоб вона повністю покрила голубці. Накриваємо їх меншою кришкою, яка щільно прилягає до голубців, а поверх ставимо основну кришку (як показано у відео) і готуємо на повільному вогні близько півтори години.

Викладаємо голубці в тарілку, поливаємо їх соусом, в якому вони варилися та смакуємо.

Нагадаємо про гречаний плов із грибами та свининою: рецепт ароматної страви, від якої неможливо відірватися.

Нещодавно ми ділилися рецептом золотистих рулетиків з лаваша, начинених куркою та сиром — ідеальним варіантом для швидкої та смачної вечері.

#Сіль #Allium #Каструля для бульйону #Кнопка #Чорний перець #Рис #Крупа (зерно) #Соус #Грибок. #Аромат #Ложка. #Страва (їжа) #Капустяний рулет #Брассіка. #Морквина. #Лаваш #Томатна паста #Окріп #Квашена капуста #Тимус (рослина)

Читайте також