Ідеальні зимові огірки: хрусткі, ароматні та зберігають свіжість навіть через рік.

Хрусткі мариновані огірки на зимовий період

На банку 3 л необхідні такі інгредієнти:

Метод приготування

Перед консервуванням огірки слід помістити у холодну воду і залишити їх там на 2-3 години. В банку покладіть кріп, шматочок кореня хрону, лавровий лист, горошини чорного перцю, сіль, цукор та часник.

Наливаємо оцет і воду в окремі каструлі та ставимо їх на вогонь. Коли оцет закипить, додаємо в нього нарізані огірки і спостерігаємо, як вони змінюють відтінок. Після цього обережно перекладаємо огірки в підготовлену банку.

Заготівля огірків на зимовий період (зображення: момент з відео)

Наповнюємо банку до країв і заливаємо кип’ятком. Закриваємо кришками, перевертаємо її та ставимо на підлогу. Накриваємо банки теплим покривалом і чекаємо, поки вони охолонуть.

#Цукор #Сіль #Чорний перець #Корінь #Огірок #Armoracia #Оцет #Кріп. #Лавровий лист #Збереження продуктів харчування

Читайте також