Енергійний десерт: три рецепти кавових ласощів

Про те, як готувати ліниву шарлотку на пательні розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарний YouTube-канал "Кулінарні витівки".

Желе з кавовим смаком (екранний запис / Кулінарні експерименти)

Щоб створити кавове желе, вам знадобляться наступні компоненти:

Як приготувати кавове желе

Для приготування цього десерту спершу слід залити желатин кавою. В окремій мисці змішайте йогурт з цукром та порошком какао.

Добре перемішайте суміш до отримання однорідної консистенції, а потім додайте кавовий желатин. Знову обережно змішайте, щоб запобігти утворенню грудочок.

Розлийте суміш для желе з кавою по стаканах і помістіть посуд в холодильник до повного застигання, приблизно на 15 хвилин. Після цього прикрасьте десерт з кавою пелюстками мигдалю.

Тирамісу (скриншот / Кулінарні витівки)

Щоб приготувати тирамісу, потрібні наступні продукти:

Ось як приготувати тирамісу.

Щоб швидко приготувати тирамісу, змішайте крем-сир із цукром і молоком. Збийте отриману масу вінчиком до досягнення однорідності, а потім помістіть її в кондитерський мішок.

У просторій мисці об'єднайте свіжозаварену каву з ромом. Печиво слід розламати на кілька шматочків, підганяючи їх під розмір вашого посуду, наприклад, склянок.

Сформуйте тонкий шар крему, а зверху розмістіть шар печива, попередньо зануривши його в суміш рому та кави. Продовжуйте цей процес, поки не використаєте всі інгредієнти.

Оформіть тирамісу за допомогою крему і посипте її какао-порошком. Перед тим як подати десерт, залиште його в холодильнику на 15-20 хвилин, щоб печиво добре вбрало аромат крему.

Десерт з кавою та бананом (скріншот / Кулінарні шедеври)

Для приготування десерту з бананом і кавою знадобляться ці інгредієнти:

Як приготувати десерт з бананом і кавою?

Для створення цього простого десерту, спершу насипте в блендер какао та цукор, а потім влийте каву. Очистіть і поріжте на невеликі шматочки два банани, після чого додайте їх разом із йогуртом до інших інгредієнтів у блендері.

Подрібніть складові до отримання однорідної текстури. Третій інгредієнт очистіть і наріжте на тонкі колечка, виклавши їх рівномірно в десертну ємність. Залийте банани бананово-кавовою сумішшю, зберігши невелику кількість для подальшого використання.

Насипте в десерт хрустких кульок і залите їх рештою перемеленої маси. За 10-15 хвилин, коли десерт злегка застигне, його можна прикрасити шоколадною стружкою.

#Йогурт. #Крем #Печиво. #Цукор #Шоколад #Десерт #Інгредієнт #Молоко #Кава #Холодильник #Приготування їжі #Муса (рід) #Какао Теоброма #Желатин #Тірамісу. #Желатиновий десерт #Мигдаль #Склянка для пиття

Читайте також