
За словами експерта, до цієї категорії відносяться риба, м'ясо та птиця. Важливо обирати ці продукти з низьким відсотком жирності.
Ці продукти містять невелику кількість калорій, але мають високу концентрацію білка, що сприяє відчуттю насиченості. Крім того, достатня доза білка є ключовою при втраті ваги, адже вона допомагає зберегти м'язову масу.
Картопля
Оптимально, щоб картопля була приготована на пару або запечена в шкірці та охолоджена. Крім того, вона відмінно насичує організм і сприяє запобіганню переїдання.
Плоди та рослинні культури
Будь-які овочі, зелень, листові салати та фрукти також обов'язково мають бути у раціоні при схудненні.
"Велика порція забезпечує відчуття насичення. Такі продукти містять небагато калорій і багаті на клітковину, що позитивно впливає на роботу шлунково-кишкового тракту," - підкреслив експерт з харчування.
Смаколики
Також Попко радить не забувати про смаколики. Вони мають складати 20% вашого раціону, щоб "вам було смачно і не було зривів".
Щоб ефективно схуднути, варто уникати (або мінімізувати) такі продукти:
#Раціон #Організм #Овочевий #М'ясо #Риба #М'яз #Картопля #Харчові волокна #Калорії #Салат #Шлунково-кишковий тракт людини