Баба-шарпанина: традиційний український рецепт, що має понад столітню історію.

Які інгредієнти потрібні для приготування страви "баба-шарпанина"?

Щоб створити український рибний пиріг "баба-шарпанина", вам знадобляться такі інгредієнти:

На початку необхідно підготувати рибу, видаливши шипи. Крім того, слід очистити її від внутрішніх органів.

Голівки риб краще зрізати, але не викидати - вони стануть основою для смачного бульйону. Потім рибу слід нарізати на великі шматки.

Як правильно порізати рибу для традиційної української страви (скріншот / Кулінарні секрети)

Помістіть рибу у каструлю, додайте сіль і залийте водою так, щоб риба була повністю покрита. Поставте каструлю на вогонь і доведіть до кипіння, періодично знімаючи піну.

Тим часом приготуйте цибулю до стародавньої страви. Для цього почистьте цибулину, наріжте її на маленькі кубики.

На пательні розтопіть смалець або, якщо його нема, розігрійте олію. Всипте цибулю і, помішуючи, присмажте її до золотистого кольору.

Перемістіть варену рибу в охолоджену миску. Потім обережно розділіть її на дрібні шматочки, видаляючи кісточки.

Як подрібнити рибу для приготування пирога (скріншот / Кулінарні експерименти)

Бульйон слід охолодити, оскільки на ньому буде замішуватися тісто. Для цього просійте борошно у велику миску і повільно вливайте охолоджений рибний бульйон.

Необхідно регулярно перемішувати суміш, щоб запобігти утворенню грудочок. Готове тісто повинно мати консистенцію, схожу на рідку сметану.

Після того, як ви замісили тісто, додайте до нього подрібнену цибулю і ретельно перемішайте. Для приготування пирога змастіть форму для випікання олією, потім розкладіть рибу і залийте її приготованим тестом. Для покращення смакових якостей, посипте поверхню тіста перцем.

Вмістіть рибний пиріг "баба-шарпанина" у духовку та запікайте його протягом 1 години та 10 хвилин при температурі 180 градусів.

#Олія #Риба #Борошно #Сіль #Вершкове масло #Тісто #Вода #Allium #Пиріг. #Каструля для бульйону #Юшка #Бульйон. #Кипіння #Сало. #Сметана (молочний продукт) #Кнопка #Чорний перець

Читайте також