Рецептура авдіївської "гонорової" каші зазнала майже повного забуття під час радянської епохи. Проте, завдяки значним зусиллям, її вдалося відтворити, і тепер ця страва включена до переліку нематеріальної культурної спадщини України.
Фудексперт Світлана Левицька досконало володіє рецептом авдіївської каші за традиційними нормами. На своїй сторінці в Instagram вона пояснила, що ця каша відома під назвою "гонорова" через свою надзвичайну поживність, а також завдяки тому, що її складові не відносяться до бюджетних.
1. Рис ретельно очистити та відварити в окропі протягом 2 хвилин.
2. Злити воду та добре просушити крупу на паперовому рушнику.
3. Яйця збиваємо в однорідну масу.
4. До молока додаємо масло, цукор, сіль, всипаємо рис і варимо 5 хвилин.
5. Потроху додаємо яйця, не забуваючи постійно помішувати. Доводимо до кипіння, накриваємо кришкою і обертаємо у теплу ковдру. Залишаємо на 2-3 години.
6. Подаємо з сушеними фруктами, які були заздалегідь замочені.
На OBOZ.UA ви знайдете безліч інших варіантів рецептів каш:
#Цукор #Яйце #Сіль #Вершкове масло #Вода #Кипіння #Каша #Інгредієнт #Рис #Рушник #Крупа (зерно) #Молоко